Gotlandshems vd Elisabeth Kalkhäll hade tillsammans med Wisabs vd Stefan Melander och regionrådet Filip Reinhag (S) nöjet att fatta spadarna och skrida till verket.

– Det är jätteroligt att vi fick den här marken och fick börja bygga. Det kommer bli ett bra område då även andra aktörer bygger här, vilket är spännande. Jag hade gärna sett att vi kunde bygga mer och högre, men vi fortsätter att jaga nästa område som vi kan exploatera, säger Gotlandshems vd Elisabeth Kalkhäll.

Fastigheten ligger utmed Stora Törnekvior, direkt öster om de radhus som byggts i hörntomten Allégatan/Stora Törnekvior. Totalt rör det sig om sex stycken trevåningshus med 72 lägenheter, bestående av ettor, tvåor, treor och fyror.

Artikelbild

| Stefan Melander, Elisabeth Kalkhäll och Filip Reinhag tog de första spadtagen på Sergeanten 5.

LÄS MER: Fler lägenheter på gång i Visby

Bygget genomförs av Wisab.

– Inom ett par veckor sätter vi igång. Inflyttning är planerad att ske tidigt under 2019, säger Stefan Melander.

Gotlandshems styrelseordförande Mats Ågren (S) höll ett kort anförande.

Artikelbild

| Skiss på ett av husens framsidor.

– Vi är stolta och glada över att det blir fler hyresrätter. När de här står klara om drygt ett år så har vi producerat 264 lägenheter här, säger Mats Ågren.

Hyrorna i Sergeanten 5 kommer bli högre, som en följd av rusande produktionskostnader.

Artikelbild

– Det är lite bekymmersamt att det är dyrare än de senaste objekten vi haft, vilket gör att hyresnivån kommer att öka mer än vad vi hade önskat. Hyran kommer bli några hundralappar till i månaden i förhållande till vad de andra har kostat, men det ska inte bli några lyxlägenheter sett till hyresnivå, säger Mats Ågren.